Nu har vi sått havre (avena)

Här är det nu bara att vänta på att det börjar växa och gro. Det ser torrt ut, men det kan vara att det ändå finns vatten undertill i den här mineraljordarten. Den är inte så lerig som den jag är van att se vid gården. Den här verkar mer sandblandad, så det ska bli intressant att se hur årets havre blir här.

I butiken har jag hittat några havredrickor i kyldisken. Det är ganska nytt. Havreflingor har vi lagat gröt av länge i det här landet. De går också att blanda med nötter och torkad frukt och då borde man kunna äta dem utan att koka gröt först, kanske bara hälla dem ovanpå en tallrik med havredricka.

Havredrickorna passar också att blanda med saft om man vill ha dem i annan färg och med mer smak. Havre används också för att illverka gryn som kan ersätta malet kött om du är vegetarian. (Pulled oats heter produkten)

Havredricka och chokladkakor. Inte alls dumt.

Me gusta mucho "leche" de avena!

Nästa gång testar jag att koka havregrynsgröt och hälla havredrickan ovanpå gröten. Det blir dagens frukost, för vi har ännu bra väder och jag vill utomhus och jobba i trädgården eller på en promenad  i solskenet. Denna gång tar jag på mig joggingskorna alltså. Det finns en bra cykelrutt som jag vill testa. Det är inte en asfalterad etablerad cykelbana, men den kanske kan bli i framtiden. Den har inte grus utan mest sand och går igenom en skog  där man kan spana på hur blåbär och lingon blommar just nu.

Olika sorters bär till att färga den här drickan, "the heat is on" eller vad ska jag säga för att få det att låta lagom häftigt?

Comentarios