Vi närmar oss skördemånaden Augusti

Havre och de andra spannmålen som folk har i åkrarna häromkring.

Det har regnat sätt så bra i Juli så det lovar bra skörd för bland annat äpplen.
Jag testar att odla några sorters potatis och hoppas få något mera än blad i slutet av Augusti.

En regnig dag kom jag av en händelse in på Marocko via gruppen OUM och jag började söka mer info om maten där. Bröd som bakas av vete, honung, jäst, ägg, vatten och med sesamfrö ovanpå, blir väl nästan som en hamburgerbulle. Den används i Marocko istället för gaffel eller andra bestick för att ta mat ur Tagine lergrytan.

Couscous och sardiner kan man äta i Marocko, eftersom landet har både Atlant- och Medelhavskust.
Couscous är en slag vetegryn som man bara kan äta efter att man hällt varmt vatten på dem.

Till maten i Marocko hör också oliver och olivolja. Här i Finland kan vi addera körsbärstomater som extra godis. Det är Närpes Grönsaker med #snäxi


Comentarios